Marex 310 has become one of Europe's most talked boat.

Published on: Wednesday 15 February 2017 on 12:19 hour

MAREX 310 WINNER OF

THE MOTOR BOAT AWARDS 2017 & EUROPEAN MOTORBOAT OF THE YEAR 2017

The new Marex 310 Sun Cruiser has now become one of Europe's most talked boat. The Marex 310 has been championed in the foreign press and won already the prestigious awards:

1. "Motor Boat of the Year" in London
2. European Powerboat of the Year 2017 in Düsseldorf

The jury commented: “This boat combines sociable deck spaces with clever detailing and a bright, roomy interior.”

This is the fourth year in a row Marex Appears on this exclusive list, Motorboat of the Year Awards and has won earlier for its models 320ACC and 370ACC.

The Marex 310 Sun Cruiser is also nominated for the Dutch award: “Hiswa Motorboot van het jaar 2017” . The prize winner is in March during the upcoming Hiswa RAI announced.

For further information please contact Eric Huis in ‘t Veld
E-mail: info@boarnstream.com Tel. +31 566 600828

 

 Marex 310 Sun Cruiser
 

 

SPECIFICATIES MAREX 310 SUN CRUISER

L x B: 9,64 x 3,24 m
Diepgang: 1,07 m
Gewicht (leeg): 4.500 kg
Slaapplaatsen: 4+2
Dieseltank: 500 ltr
Watertank: 280 ltr
Vuilwatertank: 150 ltr
Breedte gangboorden: 25 cm
CE categorie: B
Prijs: vanaf €204.768 incl. 21% BTW

 

De Marex Sun Cruiser 310 is resultaat van een evolutie. De Sun Cruiser serie is sinds 1988 in het Marex programma in drie verschillende edities aanwezig geweest. De geheel nieuwe Marex 310 zal worden geïntroduceerd tijdens de Oslo Boat Show in September 2016.
Marex 310 Sun Cruiser

 

COCKPIT

Het cockpit gedeelte heeft een enorm zitgedeelte welke plaats biedt aan maar liefst 10 personen rond een grote klapbare tafel. Dit zitgedeelte kan eenvoudig tot (zonne)bed omgebouwd kan worden. In vaarrichting is er voor dit zitgedeelte aan stuurboord de stuurstand met stuurbank, die plaats biedt aan 2 personen. Aan bakboord is een extra zit in vaarrichting. Het grote zwemplateau volgt de lijn van de eerdere nieuwe Marex modellen en is groot en praktisch. Zo kan men eenvoudig van en aan boord komen via het zwemplateau bij achter- en zijwaarts aanmeren. Verder zijn er 2 grote bakskisten welke ook als bankje gebruikt kunnen worden. Het voordek is makkelijk en veilig te bereiken dankzij de brede gangboorden.

 

ONDERDEKS

De kombuis is te bereiken via 2 treden vanuit de cockpit en bevindt zich aan bakboord. Deze is voorzien van spoelbak, kooktoestel en grote (170 L) koelkast. Verder is er voldoende opbergruimte. Aan stuurboord is de middenhut met een tweepersoonsbed van 1,60 m. breed en een lengte van 2,00 m. Er zijn diverse ramen die mede zorgen voor voldoende ventilatie. Bij de ingang van de hut is een klein zitgedeelte en een stahoogte van 1,91 m. dat omkleden veraangenaamd. Deze zelfde stahoogte is in de voorhut aanwezig waar tevens een groot tweepersoonsbed en diverse kastruimte te vinden zijn. Erg mooi is het zicht naar buiten dankzij de doorlopende ramen in de romp. Tussen beide hutten aan stuurboord bevindt zicht de natte cel met wasbakje, douche en toilet.

 

VAREN

Dankzij de standaard Volvo Penta D4- 300 pk dieselmotor is de Marex 310 niet alleen te gebruiken op kleine wateren, maar zeker ook geschikt voor het grote water en de rivieren. De snelheid kan dankzij het motorvermogen eenvoudig aan stroming en golfslag worden aangepast. De voortstuwing wordt verzorgt door een z-drive van Volvo Penta met duoprop voor maximale efficiency en trimmogelijkheden. De stuurstand is overzichtelijk en ergonomisch vormgegeven. Er is rekening gehouden met ruimte om extra apparatuur in te bouwen.
Marex 310 Sun Cruiser

 

INNOVATIEF

Zoals iedere Marex is ook de nieuwe 310 erg praktisch en vol kleinere en grotere innovaties.
Vaak is het probleem van een open boot, dat het enige tijd kost om deze geheel af te sluiten met diverse losse tentdelen. Bij de Marex 310 behoort dit ‘gedoe’ tot het verleden. In de dakconstructie is namelijk een schuifdaksysteem geïntegreerd. Dit bestaat uit twee schuifgedeelten. Eén aan de voorkant en één aan de achterkant van de instrumentendrager. De schuifdaken kunnen in verschillende posities vastgezet worden. De rest van de tent zit verstopt in de opbouw en hoeven dus niet ingeritst te worden. Deze is namelijk vanuit de opbouw als een gordijn rondom dicht te trekken. Simpel en snel!
Marex 310 Sun Cruiser

 

BEZICHTIGING?

Wilt u een afspraak maken voor bezichtiging? Neem dan contact op met de verkoop.
E-mail: info@boarnstream.com
Tel.: 0566 600828

 

 

Other news items

logobar